пʼятниця, 19 лютого 2016 р.

"Ідеальна" школа в Україні

                                           "Ідеальна школа в Україні"



КОНЦЕПЦІЯ ШКІЛ
«Ідеальна», на нашу думку, школа має опиратись такі концептуальні засади: демократичні права, солідарність, індивідуалізація навчання, наполеглива праця учнів для досягнення мети, самостійне здобуття знань і підготовка до дорослого життя.
НАВЧАЛЬНИЙ ПЕРІОД
Для розробки моделі школи мрії ми пропонуємо використати структуру навчального періоду сучасної української школи. А саме: 35 робочих тижнів, які поділені на два семестри, 5-ти денний робочий тиждень,  літні та зимові канікули та ін.
Робочий день пропонуємо починати з 8.00.
ШКІЛЬНІ ПРЕДМЕТИ
Для вибору навчальних предметів ми пропонуємо залучити самих учнів. Для цього можна розробити спеціальні анкети і психологічні тести для виявлення інтелектуальних і творчих вподобань учнів. Таку діагностику слід проводити перед кожним навчальним роком. При цьому ж пропонуємо встановити обов’язковий  мінімум.
ОСОБЛИВІСТЬ
Для нашої школи мрії ми пропонуємо розробити спеціальні релаксаційні зони в яких зможуть відпочивати і учні і вчителі. З цією ж метою пропонуємо облаштувати декілька кабінетів для активного відпочинку –  «музичну кімнату» де учні можуть пограти на різних музичних інструментах, кімнату образотворчого мистецтва, спортивну, «інтелектуальну» ( з шашками/шахматами, різноманітними кросвордами, сканвордами, кубиками Рубіка та ін.)


Немає коментарів:

Дописати коментар