пʼятниця, 19 лютого 2016 р.

Особливості систем освіти, Німеччина

                                                 НІМЕЧЧИНА



КОНЦЕПЦІЯ ШКОЛИ
Гасло шкіл Німеччини - Якщо не вдалося виплисти завдяки власній наполегливості, то рятувати ніхто не буде.          
Успіх навчання залежить він індивідуальної відповідальності кожного учня. Німецька школа не ставить собі за мету примусити до навчання, а радше створює оптимальні умови для тих, хто хоче вчитися .

НАВЧАЛЬНИЙ ПЕРІОД
Дзвоник на перший урок в різних регіонах Німеччини дзвенить з 7.30 до 8.15 ранку. Між уроками встановлені 5-10-хвилинні перерви та дві великі перерви по 20 хвилин. Кожен урок триває 45 хвилин
Під час навчального року німецькі школярі відпочивають на зимових, весняних, літніх, осінніх і різдвяних канікулах. З особливим нетерпінням учні очікують літніх канікул, які тривають шість тижнів .
ШКІЛЬНІ ПРЕДМЕТИ
Середнє учбове навантаження складає 30-33 години на тиждень.
В основній школі з 9-го класу заняття відбуваються за спеціальною програмою, до якої входять математика, німецька і англійська мови.  Особливе значення надається практичним заняттям .
ОСОБЛИВІСТЬ
Для учнів, яким виповнилося шість років, шкільне життя розпочинається у вересні місяці. За німецькою традицією у перший навчальний день батьки підносять учню оригінальний подарунок — величезний «шкільний конус», який має підсолодити перший день навчання у школі. «Конус» складається з набору цукерок, льодяників, печива та інших ласощів.
   

Немає коментарів:

Дописати коментар