четвер, 18 лютого 2016 р.

Особливості систем освіти зарубіжних країн, США


США




концепція школи
Концепція американської школи – підготовка до «реального життя». Основне завдання нинішніх американських шкіл – навчити учнів самостійно здобувати знання та підготувати їх до життя. Будь-який навчальний матеріал, що пропонується для засвоєння, проходить ретельний відбір на предмет «потрібен він учням чи ні» .
навчальний період
Для учнів навчальний день триває приблизно з 8 години ранку до 4 години дня. Для більшості учнів передбачені двотижневі канікули взимку, один тиждень весною, плюс державні свята на протязі року (в сумі 20 днів). Літні канікули тривають приблизно 2,5 місяці .
шкільні предмети
У зміст навчання входять як предмети "ядра" - обов’язкові (рідна мова та література, суспільствознавчі науки, математика, природничі науки, комп’ютерна грамотність), так і предмети за вільним вибором учнів (елективні).

особливість
Однією з особливостей діяльності американської школи є значна увага до служби "гайденс" (що означає керівництво), метою якої є допомога дитині у досягненні повного розвитку.
Систему освіти США називають К-12 (кодова абревіатура походить від програми «Kindergarten(для позначення дошкільного етапу освіти в США часто використовують німецьке словоKindergarten) – 12thgrade» - «Від дитячого садка до 12-го класу»).


Немає коментарів:

Дописати коментар