пʼятниця, 19 лютого 2016 р.

Особливості систем освіти, Польща


                                                         ПОЛЬЩА



КОНЦЕПЦІЯ ШКОЛИ
Основу школи складають демократичні права, солідарність, доступність, плюралізм, свобода, індивідуальність з орієнтацією на цінності християнської системи .
НАВЧАЛЬНИЙ ПЕРІОД
Зазвичай заняття проходять у школі протягом п’яти днів на тиждень, з понеділка по п’ятницю. Субота і неділя є у дітей вихідними днями. Заняття зазвичай починаються о 8.00, хоча в деяких школах може бути трохи пізніше.
Навчальний рік поділяється на два семестри.  Два рази на рік святкові канікули: в період Різдва Христового та Нового року, у Великодній період .
ШКІЛЬНІ ПРЕДМЕТИ
 Гуманітарні науки (польська мова, польська література, історія та суспільні науки), математика і природничі науки (математика, фізика, хімія, географія та біологія) і мова (з числа сучасних мов: англійська, французька, іспанська, німецька, російська та італійська, а з навчального року 2012/2013 також українська) .
ОСОБЛИВІСТЬ
У Польщі існує обов’язок дошкільної підготовки (тобто так званої зерувки) для дітей віком 6 років (з 2011 року віком 5 років). Дошкільна підготовка може проходити у дошкільній установі або початковій школі .


Немає коментарів:

Дописати коментар